Încă de la început, vreau să anunț că asta este strict experiența mea cu un model de business care s-a extins în România la începutul lui 2017, dar care a început în SUA în 2005. Veți găsi o sumedenie de informații pe internet despre ei și istoricul lor. Pe scurt, niște tipi au pornit această afacere, WorldVentures, și s-au extins la nivel global, bazându-se pe dorința oamenilor de a călători, prin a vinde pachete de călătorie mai ieftine. Platforma pe care poți deveni membru al clubului se cheamă DreamTrips. Practic, agentul de turism de astăzi nu va mai fi neapărat un străin, ci va putea fi prietenul tău cel mai bun sau un verișor care te îndeamnă să intri în această lume fantastică.
De regulă, nu îmi place să îmi scriu articolele bazându-mă pe experiențe mai puțin plăcute sau deranjante. Nici să lovesc în vreo direcție. Este doar o perspectiva mea.
Pentru că au existat mai multe tentative în care au încercat să mă facă să devin membru, aș vrea să vi le povestesc și vouă. Poate o să vi se pară cunoscute, poate vă vor ajuta să vă salvați timpul prețios și să-l folosiți în altă direcție.
CUPRINS
Experienta #1 cu DreamTrips
Acum vreun an și ceva un prieten m-a anunțat că un alt prieten are o propunere interesantă pentru pasionații de călătorii. Am zis de ce nu, mai ales că eram la început cu blogul și nu-mi strica să aflu ce se întâmplă legat de acest domeniu. A urmat o sesiune de 30-40 de minute pe Skype și nu am înțeles mare lucru, pe alocuri m-am plictisit și până la urmă am zis că poate voi încerca pe viitor.
Faptul că nu am înțeles exact ideea business-ului trebuia să-mi dea de gândit. L-am pus pe seama neatenției mele sau a faptului că eram prea distrasă ca să înțeleg. Când intri în ceva care necesită să dai bani, e important să înțelegi din prima cum funcționează lucrurile, nu să te gândești că vei prinde ideea pe parcurs, pentru că s-ar putea să fie o mică șmecherie la mijloc.
Experienta #2
Acum câteva luni, acel prieten doar ce venise dintr-o excursie în altă țară cu alți membri ai echipei. Era încântat, întâlnise o gașcă pe placul lui, participase la seminarii de dezvoltare personală și, sincer, chiar îmi plăcea energia pe care o transmitea. Nu a încercat să mă convingă să intru și chiar mă gândeam că atunci când voi aveam mai mult timp, poate va fi o decizie bună să mă alătur.
Bineînțeles, nici de această dată nu am făcut vreun pas decisiv.
Experienta #3
Odată cu blogul, vin și unele oportunități, unele propuneri. Îți asumi că poți fi citit de absolut oricine și că cine intră pe aici cam știe ce faci, cu ce te ocupi și ce te pasionează.
Așa am fost abordată de un individ care a început să îmi pună foarte multe întrebări legat de activitatea mea de călător și de blogger, dacă recunosc beneficiile călătoritului asupra oamenilor, dacă mi-au schimbat viața aceste excursii în alte culturi etc. Am răspuns frumos la început, iar apoi, puțin agasată de profunzimea întrebărilor, am întrebat amuzată dacă nu mă aflu la vreun interogatoriu sau interviu ascuns.
Evident că nu, era doar una din tehnicile psihologice învățate în cărți sau seminarii de dezvoltare personală la care participă membrii DreamTrips (pe banii lor), astfel încât eu să simt că rezonez, să mă încânt, să simt că aparțin unei comunități, nu știu exact. Persoana insista, iar eu am ghicit că era vorba de acest model de afacere. Fiind foarte binevoitor și amabil în conversații, i-am spus și eu sincer că nu am timp să mă ocup de așa ceva, că știu că trebuie să convingă oameni să se alăture și că nu vreau să îi pierd timpul. Adică în situația lui, nici eu nu aș vrea să pierd vremea cu cineva care știe din start că nu are timpul și resursele disponibile pentru a se alătura. Cred.
Dar nu a fost suficient. Încă vreo două săptămâni am primit mesaje în care mi se expuneau beneficiile: profită de reducerea de sărbători (cred că dădeam 100 de euro și nu 400, cât e pentru a intra în club), intră în comunitatea asta frumoasă etc.
Până la urmă, m-a acuzat că îl tot amân și că dacă nu vreau să merg să îi spun clar. I-am dat printscreen-ul de cu săptămâni în urmă în care îi spusesem destul de clar că nu mă interesa. Și aici s-a încheiat povestea.
Dacă la primele două contacte cu DreamTrips am fost atrasă de idee, de data asta insistențele și disperarea simulată în dorința de a mă ajuta m-au făcut să nu-mi mai doresc să mai știu ceva despre acest business.
Experienta #4
O altă domnișoară, aparent fascinată de faptul că am poze din călătorii, m-a contactat pe Facebook. Am o propunere de afacere, hai să ne vedem. A întârziat vreo 20 de minute (venea de la “agățat” alte persoane), dar a ajuns până la urmă, însoțită de un băiat. Vorbim de persoane la 20 și ceva de ani.
Ei sunt foarte drăguți și amabili, te încântă la discuție, par sincer interesați de tine, de viața ta, visurile tale și îți promit că alături de ei, ți le cam vei îndeplini (e simplu să-ți dai seama că își joacă bine rolul). Când am aflat că străbătusem 10 minute de drum pentru o altă sesiune DreamTrips, am fost ușor iritată să-mi pierd timpul așa. Bine, suntem aici, asta e. Hai măcar să aflu tot ce pot despre schema asta.
Ei încep cu o poveste foarte frumoasă legată de viața lor. Eu nu călătoream, eram un pierde-vară, dar această comunitate m-a deșteptat, mi-am dat seama de cât de superbă e lumea, prima călătorie m-a schimbat complet, o nouă lume, părinții sunt mândri de mine, acum îmi permit să mă întrețin, nu vreau să fiu angajat, sunt propriul stăpân, am libertate, independență, cunoști oameni mișto, așa mi-am cunoscut partenerul actual etc.
Pe la jumătatea discuției, am fost întrebată pe o scară de la 1 la 10 cât de convinsă sunt să intru. De la 1, am ajuns la 4. Fețele li s-au crispat, probabil se așteptau la minim 8, deși mie mi se părea mult un 4, când am pornit de la un zero.
Ca idee, la final am plecat ușor frustrată, fiindcă pierdusem 40 de minute din viața mea. Singura alinare este că le pot fructifica în acest articol și sper că nu vor mai fi în zadar, dacă voi reuși ca măcar unui cititor să-i câștig timpul.
Dacă v-au plictisit experiențele detaliate, astea au fost doar ca să vedeți:
- modalitățile multiple de abordare și să puteți identifica mai ușor dacă vreți să vă implicați în asta sau nu;
- că nu trebuie să vă fie teamă să refuzați sau să vă grăbiți să intrați în așa ceva, pe baza unor ultimatumuri sau “oferte de ultimă oră”, ci să cântăriți liniștiți opțiunile, că veți mai fi abordați și când vă așteptați mai puțin.
Iar dacă sunteți abordați și spuneți nu la final, să nu vă fie jenă. Băiatul respectiv mi-a spus că pentru un nu strâng ei 1000 de dolari, deci de 2 ori și ceva mai mult decât dacă intrați acum cu 400. O fi fost și asta o altă tehnică de marketing.
Dacă v-am spus cât de drăguți și mieroși sunt la început, la final cam simți că ai fost doar o sursă de bani și pentru că și ei și-au pierdut timpul cu tine, îți cam arată adevărata față și nici măcar din politețe nu mai întrețin conversația. Pa și la revedere.
Beneficii
În absolut orice există două părți ale situației. Așadar, nu vreau ca acest articol să fie un NU categoric și să fie blamat de cei satisfăcuți să fie acolo, și nici să nu-mi închei articolul fără a prezenta și părțile bune sau povestea completă:
- Când te înscrii plătești o taxă mai măricică (câteva sute de dolari/euro, în funcție de țară), iar apoi o taxă lunară (cred că 50$ sau 100$). Nu vreau să dau prețuri exacte, căci probabil au mai evoluat costurile și diferă și de la o țară la alta.
- Banii plătiți se transformă în puncte pe care le folosești apoi în vacanțe.
- Membrii activi postează fotografii în Social Media cu o pancartă You Should Be Here și tot felul de citate motivaționale.
- Dacă înscrii 4 persoane, taxa lunară ți se anulează și rămâi membru, gratuit. Dacă înscrii mai multe persoane, poți să faci bani din asta, deci practic devine și business-ul tău.
- Poți să dai banii și pe ieșiri în oraș, chiar la tine acasă. Sunt câteva localuri – dar nu toate! – unde nu mai plătești cu bani, ci cu aceste puncte.
- Participi la seminarii de dezvoltare personală, de motivație, psihologie, marketing, autocunoaștere etc. Pe bănuții tăi, dar ce contează când ai oamenii potriviți alături?
- În vacanțele lor nu sunt incluse zborurile. Dacă găsești o vacanță super ieftină de 7 zile la hotel de 5 stele în SUA, să nu uiți să adaugi și zborul în jur de 1000 $.
- De ce nu sunt incluse zborurile? Adresându-se membrilor din toată lumea, cineva care poate ajunge acolo cu un tren sau autobuz nu va fi în aceeași situație cu un european.
- Cum se obțin acele vacanțe mai ieftine? Având în portofoliu anumite unități de cazare, la care se adaugă și anumite beneficii sau activități de relaxare și distracție, se obțin discount-uri uriașe fiindcă de regulă ca membru nu pleci doar tu, ci mai ești cu un grup de membrii din toată lumea în aceeași perioadă. Depinde de tine dacă ai chef de gașcă și de cunoscut oameni noi sau dacă vrei o vacanță liniștită sau intimă în doi.
- Legat de punctul anterior, te împrietenești cu o mulțime de oameni din alte culturi. Dar realitatea nu se schimbă: oamenii nu sunt perfecți niciunde, prietenii buni sunt foarte rari, așa că să nu ai așteptări că vei da de o mină de aur. Cel mult îți vei face cunoștințe în lumea întreagă (ceea ce poți face și cu un proiect Erasmus dacă ești mai tânăr), iar după prima vacanță împreună vă veți da like-uri pe Facebook și cam asta va fi singura interacțiune.
- Am înțeles că în Australia locuitorii sunt destul de mulțumiți și că pe acest business își fundamentează vacanțele anuale.
De ce scriu despre DreamTrips, daca nu am dorit sa ma alatur?
Nu vreau să desființez acest model de afacere. Dacă crezi că ți se potrivește, foarte bine, fă asta!
În general, cred că poți să ai succes dacă îți faci din asta un job zilnic, dacă ești o persoană populară sau cu o anumită influență în cercul de prieteni sau într-o comunitate. Dar apoi s-ar putea să nu mai ai aceeași influență când acei oameni vor vedea că promisiunile lor s-au spulberat sau se vor vedea transformați în persoane care văd o posibilă sursă de venit în prietenii și rudele lor.
Poate că, cu câțiva ani în urmă reacțiile contra nu ar fi fost atât de des întâlnite. Pentru că atunci oamenii convinși erau mult mai puțini decât cei care rămâneau de convins și nu se vedeau așa ușor părțile negative.
Scriu pentru că, așa cum mi-a spus unul dintre recrutori, fiind blogger, pot să-mi influențez cititorii să se alăture. Dar nu vreau să fac asta. Scriu aici ca să inspir, să ajut, nu ca să profit de bunăvoința oamenilor. Iar mie mi se pare că orice afacere din care nu produci ceva exact, ci doar ești plătit să adaugi membrii care să-ți acopere cheltuielile pentru niște vacanțe care oricum nu sunt cu mult mai ieftine față de vacanțele pe care ți le poți crea singur, este în neant.
Cel mult pentru interesele celor din vârful piramidei, care sunt chiar cei care stau întinși pe plaje exotice și se gândesc din ce unghiuri să-și mai facă poze ca să mai creeze iluzii pentru “muritorii de rând”.
Poate vor citi acest articol persoane care sunt implicate în această afacere, cărora le merge bine și care călătoresc și se bucură de punctele primite. Mi se pare ok, e alegerea fiecăruia și poți să trăiești mult și bine așa.
Scriu pentru cei care pot fi nehotărâți, care nu știu dacă beneficiile prezentate sunt realizabile. Scriu pentru cei care, în dorința de a vedea o lume mai bună, mai frumoasă, pot cădea în capcane. De regulă, orice persoană (prieten sau necunoscut) care insistă prea mult, nu-ți vrea ție binele neapărat. Beneficiile prezentate nu sunt așa ușor de atins. Cam orice ajutor măreț care apare din senin are un interes ascuns în spate.
O bună informare te poate ajuta să te ferești de asta. Chiar și o căutare de rutină pe Google. Așa am descoperit și eu că nu sunt prima care scrie pe acest subiect (iată și sugestiile oferite de Google):
În română, ajungi la asta:
Am scris acest articol inclusiv bazându-mă pe experiențele altora, pe articole citite (atât în română, cât și în engleză), ca să fie cât mai complet. Am aflat că pachetele de vacanță nu ar fi chiar atât de ieftine. În plus, compania WorldVentures a fost dată în judecată în 2017, fiind acuzată că este un lanț de recrutare fără sfârșit, care nu ar fi permisă sub legea californiană. Practic, nu vânzarea pachetelor de turism ar fi recompensată în cadrul clubului, ci recrutarea de alți membri.
A mai fost dată în judecată în 2018 de niște membri care nu și-au primit comisioanele. Am înțeles că până la urmă cazul s-a rezolvat, compania acuzând că există fraude și între membrii clubului.
Eu îmi știu foarte bine motivele. S-a înțeles din descrierile anterioare că pur și simplu nu a fost pentru mine, ori că a fost instinctul, ori că a fost un dezinteres parțial sau că nu-mi place să pună presiune cineva pe mine cum o fac acești membrii instruiți să fie insistenți (apropo, fiecare membru spune despre el însuși că nu este insistent ca alții).
Tedy Gheorghe a zis
Interesant!
Oana Andreea a zis
Mulțumesc! ;)
Andrada a zis
Vai, deci cel puțin o dată pe săptămână mă abordează cineva cu propuneri din astea MLM pe care le refuz, categoric.
Eu: nu sunt interesată, multumesc!
Ei: dar poți călători peste tot în lume.
Eu: Păi fac deja asta.
Ei: Pai da, dar poți călători mai mult.
Eu: Păi deja călătoresc mult. Uite, nu ma interesează niciun fel de MLM.punct.
Ei: dacă te răzgândești, scrie-mi.
Vai, super insistenți oamenii de acolo. Mă bucur că ai avut curajul să spui nu.
Oana Andreea a zis
Haha, ai ilustrat foarte bine și succint procesul de “recrutare”! :D
Dacă primești propuneri atât de des, înseamnă că au și mai mare nevoie de “personal” decât credeam…
Chiar mi-a fost teamă puțin de reacțiile negative. În general încerc să văd partea plină a paharului prin articolele pe care le scriu. Un feedback ca al tău mi-a arătat că a fost o decizie bună să scriu și despre astfel de situații care pot apărea în viața oricui și este util să știm de ele.
Așa că îți mulțumesc pentru comentariu și pentru că ai împărtășit aici experiența ta! :)
Daniel a zis
Eu sunt membru în Dreamtrips de peste 3 ani! De la o invitație a unui prieten am ajuns la 17 vacante superbe, o mulțime de prieteni în toată lumea și mi-am cunoscut iubirea într-o vacanta! Am fost spălat pe creier de toata incertitudinea, convingerile limitative și lipsa de încredere! Am învățat cum să mă prețuiesc și cum să prețuiesc oamenii din jurul meu! Îl recomand cu căldură tuturor celor care chiar își doresc să călătorească mai mult, mai frumos, mai sigur, mai eficient, își doresc o comunitate în care să se dezvolte și să se rupă de grijile cotidiene, să fie susținuți, încurajați și ajutați să evolueze! Legat de părerile negative…mulți și-au făcut trafic pe blog-uri și site-uri dându-și cu părerea despre ceva ce nu înțeleg, cerșesc likeuri și share pentru a primi sponsorizări de la agențiile de turism, se mint ca Inspiră oamenii dar vor doar să se promoveze pe ei! Eu nu vreau să vă conving să faceți parte din Dreamtrips dacă nu vă va ajuta la nimic… Dar dacă vă interesează proiectul și citiți acest comentariu, sper să vă folosească! Și căutați surse avizate, site-uri de profil unde veți vedea amploarea și calitatea Dreamtrips cat și cultura comunității! O zi minunata!
Oana Andreea a zis
Multumim pentru impartasirea opiniei si experientei tale! :)
Sper ca ne poti lasa si cateva “surse avizate”, chiar as fi curioasa sa le citesc!
Ce-i drept, am mentionat niste surse in care nu am observat vreo modalitate (cel putin evidenta) de “cersire a like-urilor si share-urilor”.
O zi frumoasa!
Tanasescu Victor a zis
Bună. Ai idee cum pot iesi din asta?!
Daniel T. a zis
Nu sunt membru Dreamtrips de cand ma stiu si in ultimii 3 ani (inclusiv unul cu pandemie) am facut 5 vacante de 10 zile si 21 “vacante” de 3-4 zile, toate internationale, nici una in acelasi loc si nici una la mai putin de 4 stele. Veniturile familiale sunt doar un pic peste medie, deci se poate si fara “drimtipz” dar iti mananca ceva timp. Si eu am fost desigur bombardat de “prieteni”, care in ziua de azi fac bani din “drimtipz” pe smecheria aia a lor interna cu gasirea unui pret mai bun decat ce ofera firma lor, asta dupa ce le-am explicat cum sa isi faca cu adevarat vacantele fara agentii sau terti, cu doar putina atentie si insistente direct la sursa.
Nu neg, “spicarii” lor sunt foarte energici si placuti, dar sunt extrem de sacaitori si atitudinea aia gen “ce pot face eu sa iti fie bine tie” ma scoate sincer din sarite. Iar modul de interpelare telefonica scurta/soc, din anii 80, bai nene imi pute rau: “hei sunt X, as vrea sa ne intalnim joi la ora x, nu stiu unde, sa iti ofer ceva” (5-6 interpelari am avut, TOATE pe acelasi tipar – nu le-am spus ca am mai fost intrebat)
Daniel a zis
Am fost recent la o prezentare Dreamtrips, am pierdut 40 de minute bune din viata mea. In primul rand ca am plecat incarcat cu foarte multa energie negativa si falsa de acolo. In al doilea rand, eu am adunat informatii si le-am spus recrutorilor in fata ce nu-mi place la ei si cand s-au vazut in situatia de a raspunde la intrebri/chestiuni incomode s-au eschivat si au renuntat la discutie. Inca o chestie pe care am observat-o, acolo in sala, sunt niste “oameni specializati” care asta fac toata viata, aduc MLM_uri in Romanai si incearca sa le promoeze si astia chiar fac bani frumusei, restul, din esalonul de mai jos sunt disperati sa recruteze deoarece au bagat foarte multi bani si isi dau seama ca nu recupereaza nimic daca nu aduc suficienti boboci, de aici si disperarea “motivationala” inepta. In multe tari genul asta de MLM_uri si training-uri “motivationale” sunt sub atentia autoritatilor.
Oana Andreea a zis
Multumesc pentru detaliile oferite. Pe de-o parte, astfel de mesaje imi confirma ca a fost bine sa scriu acest articol, chiar daca a avut o tenta negativa, pe de alta parte, imi pare rau ca un semnal de alarma INCA trebuie tras…
Robert a zis
Iti multumesc pentru acest articol.
Am fost inscris in Dreamtrips cateva zile. In urma unei prezentari am fost convins de avantaje, probabil stilul lor entuziast si increderea pe care o aveam in persoana care m-a recrutat nu m-a facut sa ezit. Din pacate, dupa doar 2 zile, avand acces la cont, mi-am dat seama ca ofertele lor nu sunt deloc avantajoase. Da, pot fi interesante ca si experiente, insa costurile ajung mai mari decat daca ti-ai organiza tu singur vacantele. Esti limitat de anumite perioade si de hotelele de 4 si 5 *. Nu zic ca e un lucru rau sa te cazezi la astfel de hoteluri, dar adevarul e ca putini din cei inscrisi isi permit cu adevarat. Ce nu mi-a placut, a fost stilul tip “secta” din interiorul grupurilor lor de facebook. Toti aveau aceleasi texte motivationale si super exagerate. Practic m-am simtit ca intr-un film SF in care toti cei din jur sunt spalati pe creier si nu inteleg ce se intampla, care traiesc intr-o lume paralela.
Pe scurt, trebuie sa participi la intalnirile lor saptamanale din orasul tau, ulterior sa mergi la intalniri nationale si chiar la unele internationale. Pe banii tai, plus ca trebuie sa platesti si bilet de intrare, ceea ce mi se pare absurd.
Ca sa nu o mai lungesc, am reusit in termen de 14 zile sa imi recuperez banii platiti. Dar destul de greu. Nu exista public un numar de telefon pentru Romania. De aceea am sunat in State. Dupa zeci de minute de ascultat aceeasi melodie am renuntat. Am deschis tickete pe diverse emailuri pe care le-am gasit online, dar nu am primit niciun raspuns. In cele din urma am reusit sa aflu un numar de telefon din Romania si sa solicit returnarea banilor fix cu o zi inainte sa nu mai am dreptul.
In concluzie, nu recomand nimanui acest tip de MLM. Trebuie sa achiti o taxa lunara, pe care o poti folosi abia dupa primul an. Deci cu banii platiti anul asta, faci concediul anul viitor. Si nu poti folosi toate punctele acumulate pentru o singura vacanta. Daca nu folosesti punctele, expira. Practic intri intr-un cerc vicios din care nu poti sa mai iesi. Ajungi sa mergi in concedii doar ca sa folosesti punctele, dar costurile suplimentare sunt mult mai mari decat oferta in sine.
Ma bucur ca am avut inspiratia sa ma retrag la timp, a fost o experienta pe care nu-mi doresc sa o mai repet.
Oana Andreea a zis
Iti multumesc si eu tare mult pentru impartasirea experientei tale. Chiar daca a fost una majoritar negativa, macar acum ii poate ajuta pe altii! :)
Viorel Aldea a zis
Salut! Acum sunt înscris și eu in Dream Trips și aș vrea să mi se returneze banii. Poți adauga un număr de telefon al companiei?
Oana Andreea a zis
Buna! Sincer, nu stiu exact un telefon, poate poti discuta cu cei care te-au inscris. Sigur au fost persoane care te-au “recrutat”.
Nu am gasit decat aceasta posibilitate de a-i contacta printr-un formular, la adresa https://www.worldventures.com/ro-ro/contact, dar nu stiu cand si daca iti vor raspunde. :(
Din pacate, nu am ajuns atat de departe ca sa am o solutie pentru asta. Sper sa reusesti sa iti recuperezi banii!
Stroe a zis
Este f bine ca ati scris articolul.Chiar astazi am fost “abordata”,si nu stiam nimic despre asta.Am simtit ca este ceva dubios,pt ca mi s-a oferit un card de reducere in valoare de 100 de dolari…la achitarea unei vacante.Am cautat o lista cu locatiile unde as putea sa-l folosesc si …nu am gasit😏Dar din fericire v-am gasit pe voi.Multumesc!
Roxana a zis
Robert,imi poti spune te rog cum as putea sa imi recuperz banii pe care i-am platit acum o saptamana …
Multumesc !
Tanasescu Victor a zis
Salut! Ma poti ajutai si pe mine cu numărul de România si care este perioada în care imi pot recupera banii?!
Clau claudiu a zis
Salut,Robert ma poti ajuta te rog cu numarul din Romania,vreau sa ies si eu din aceasta incurcatura!!
Delia a zis
Și eu am fost abordata în 2017 de cineva care intrase în Dreamtrips dar am refuzat din start pt ca îmi formasem o părere negativa despre MLM-uri încă de pe vremea cand participasem la 2-3 seminarii NuSkin și nu am avut de gând sa repet experienta multimii de oameni dubios de entuziaști și amabili unde toată lumea iubește pe toată lumea și curg laptele și mierea peste tot.
Pe lângă aspectele financiare deloc de neglijat ale intrării în Worldventures, nu ma încânta deloc ideea de a-mi face vacantele la grămadă, cu zeci sau sute de oameni pe care nu ii cunosc, vacante in care sa fiu nevoita sa particip la nu știu ce seminarii de dezvoltare personala pt spalarea creierului.
Darius a zis
Adevărul e ca World Ventures nu e pentru toată lumea. Cum ar fi ca toată populația României sa facă network marketing, să fie liberă financiar? Nu am mai avea medici, ospătari, gunoieri, frizeri, etc. De aceea sunt persoane care au un blocaj când e vorba de Wv, e ceva normal, dar
eu va sfătuiesc sa va luați părerea de la cineva care e înscris sau din surse sigure certificate ( World Travel Awards, un fel de premiu Oscar în domeniul travel etc.) Niște bloguri scrise de persoane care nici macar nu sunt înscrise, care nu au câștigat nici un leu din conceptul asta, nu vă ajută să luați o decizie corecta. 99% dintre cei care au scris despre WordVentures pe Google în nume de rău, nu au fost înscrise și nu au făcut nici un ban din concept. Iar persoanele suficient de inteligente, știu ca o schema piramidala e interzisa în România. Sistemul de business funcționează pe un sistem binar foarte corect,dacă îți dorești, poți câștiga mai mult decât CEO-ul companiei, atunci unde e schema piramidala? Plătești impozit pe venit cand deja ai un venit pasiv considerabil, firma plătește tva și are srl în România. Repet, un om smart și-ar lua părerea din surse acreditate, nu din bloguri și comentarii. Succes in luarea deciziilor!
Oana Andreea a zis
Multumesc pentru comentariu! Mi-a ridicat cateva intrebari:
1. Tu spui ca WV nu e pentru toata lumea, atunci de ce nu recrutati persoane care sa fie facute pentru asta (in urma unei analize temeinice) si care sa nu aiba ca rezultat doar pierderi financiare – asa cum au mentionat atatea persoane care, spre deosebire de mine, au si intrat in sistem?
2. “Repet, un om smart și-ar lua părerea din surse acreditate, nu din bloguri și comentarii.” – Te rog sa lasi aici cititorilor cateva “surse acreditate”, cred ca toti sunt curiosi sa le citeasca. Totusi, cred ca oamenii apreciaza genul asta de continut pentru ca nu arata doar partile pozitive, care uneori pot fi exagerate ca in orice fel de reclama, ci si pentru ca arata partile mai putin placute.
3. Daca blogurile oricum nu reprezinta o sursa care merita luata in considerare, de ce te mai obosesti sa scrii aici acest comentariu?
O zi frumoasa!
Daniel T. a zis
Hai serios? World Travel Awards se bazeaza pe vot online… nici o verificare structurala, sau financiara, sau de eficienta de nici un fel nu se face din partea WTA. Vinzi lemne la padurar… WTA este fix cum este si Affiliate Summit Est/West, doar un show in care cei din industrie fac dealuri, iar la final de intalnire pun si de un vot online sa afle castigatorul. Ghici cine are cei mai multi membri online, dar cu extrem de putine calatorii per capita la activ? Ai ghicit : “drimtipz”.
Eu sunt sigur ca tu ai zeci de calatorii, dar daca fac o medie si trag o linie expun adevarul rusinos.
De acord insa cu un lucru: nu este pentru oricine. Practic, cine vrea sa faca bani in genu asta de biz, mintind in privinta riscurilor are sanse destul de bune (ca si in brokeraj), daca reuseste sa depaseasca pe cei cu vehime, ceea ce tehnic nu se poate , iar veniturile tale ca new joiner vor fi de fapt capped la aproximativ 150k euro/an daca imi aduc corect aminte. Nu pot sa accept sa lucrez undeva unde venitul meu este tehnic capped si sansa sa trec de aceasta limita tine de altii (mai precis de cei vechi din sistem) – acest lucru practic imi distruge si cea mai mica speranta ca voi putea ajunge macar la 150k euro/an …
Darius a zis
Multumesc de răspuns!
Răspunsurile mele la întrebările tale:
1. Eu arăt informatia tuturor. Nu judec din înainte dacă persoana care urmează sa vadă o prezentare se potrivește cu conceptul sau nu. Consider ca toată lumea merita sa vadă asta,e ceva foarte fain.Cred ca toată lumea vrea sa călătorească, cred ca toată lumea vrea timp și o situație financiara bună, asa ca nu stau sa selectez oamenii care cred eu ca sunt potriviti. După ce vede informatia într-un mod profesionist, atunci EL ia o decizie dacă e pentru el sau nu. După cum am zis, sunt oameni care pur și simplu au un blocaj, sau sunt mulțumiți cu situația financiara actuala, iubesc jobul lor, nu călătoresc și nu vor ceva mai mult. Nu e nici o problema, inseamna ca nu e pentru ei.
2. Surse certificate.
https://www.inc.com/profile/worldventures
https://www.worldtravelawards.com/award-worlds-leading-travel-club-2018
Sau scri pe google pur și simplu ” best travel club în the world”
Sunt de acord cu părerile negative și pozitive, dar eu înainte sa ma înscriu, am preferat sa ascult părerile negative de la persoane care au mers măcar într-un dreamtrip, au fost înscrise ceva perioada, au fost măcar la un training de dezvoltare personala din cadrul companiei, sau au câștigat un leu din concept. Recunosc, și eu in timpul prezentării îmi spuneam într-una ca e o teapa, dar nu am plecat de acolo pana nu am verificat la sânge dacă totul e real și nu am plecat de acolo pana nu am dat mana cu cineva care câștigă deja bani din asta.
3. Am găsit accidental acest blog și am văzut doar păreri negative de la oameni care au fost înscriși câteva săptămâni. Asa că am zis că ar fi ok să las si o sursa certificată pentru cei care ajung din greșeală pe bloguri de genu, la fel cum am ajuns și eu acum.
Nu pierde nimeni nici un ban, tot ce investești, îți vine înapoi sub forma de puncte. Eu m-am înscris, mi-am luat o vacanta în Sinaia cu 89 dolari scăzută 100% din puncte, iar după ce am venit din Sinaia, am primit inapoi în cont 150 dolari sub forma de puncte. Deci am mers pe gratis la condiții de lux ( ești tratat ca un vip) și am primit și 61 puncte bonus. Pentru mine a fost rentabil și m am simțit foarte bine.
O zi frumoasa!
Oana Andreea a zis
Multumesc pentru raspunsuri!
Robert Nastase a zis
Felicitari Oana pentru punctul tau de vedere, evident ca este util articolul tau, fiecare parere a unui om conteaza. Legat de WV ai fost obiectiva față de abordarea celor ce vând/recurtează nu văd nimic greșit să expui ce nu ți-a plăcut și ce nu te-a convins să intri in acest club. Văd că comentariile vin pro și contra, doar că cele PRO nu au argumente sutenabile. Domnul @Darius a venit cu surse certificate INC este un fel de CAPITAL la noi, vezi topul celor mai bogati oameni, ca WV este in acest top dovada ca sunt mulți oameni fericiti și impliniți prin realizarile financiare obținute de acest club/agentie/LLC, cifrele indica creșteri substantiale pentru cifrele de afaceri. In privinta OSCAR-lui din turism World’s Leading Travel Club 2018 (procesul de votare este cat se poate de clar – directorii din domeniul turismului, adică cei ce vând cazare si servicii turistice) și anii anteriori, multinominalizat acest club/agentie/LLC este o entitate comerciala ce se ocupa de recrutarea de membri cotizanti, acest lucru trebuie sa ne determine o analiza serioasa asupra eligibilitații aderării ca membru cotizant într-un club. Orice club are un statut- cod de conduita, termene și conditii, lucru care pe site-ul oficial al parții române lipsește, domnule @Darius cred ca acestea erau sursele certificate, nu credeti? Mă uit la cota de piață WV Marketing SRL (cod caen 4799 – http://coduricaen.info/definitie-Comert-cu-amanuntul-efectuat-in-afara-magazinelor-standurilor-chioscurilor-si-pietelor-4799.html ) si era in anul 2016 de 0,01% , de asemenea acest SRL nu figurează la Min Finante cu informații de bilanț pe anul 2018, cunoașteți cauza? De asemenea ca neinformații ce scriem aiure pe bloguri comentarii, la un capital social de 5000 RON, WV M SRL are minus 167,906 RON în anul înființării asta ce înseamnă?(https://www.totalfirme.ro/worldventures-marketing-srl-36252726) Eu nu vreau să blamez acest bussines, nici să vorbesc așa aiurea, atât timp cât este ceva legal, respect. Dreptul la opinie îl avem toți domnule @Darius și cei care au văzut și cred în acest club, acest articol a fost scris ca o opinie, parere, nu cred că dumneavoastră aveți un drept legal sau un argumet plauzibil să susțineți cotrar acestei opinii. Dacă dumneavoastră domnule @Darius dețineți sursele certificate, vă rog cu respect să comunicati WV ca pe teritoriul României limba oficiala este limba română ( https://www.worldventures.com/ro-ro/about ) iar WORLDVENTURES MARKETING SRL este societate comercială românească și se supune legislației acestei țări. De asemenea mai trebuie spus că codul CAEN al acestui SRL 4799 – este pentru comert cu amanuntul efectuat in afara magazinelor, standurilor, chioscurilor si pietelor, iar pentru a vinde produse turistice în Romania trebuie să avem licență: ÎN ROMÂNIA, EXISTĂ DOUĂ TIPURI DE AGENȚII DE TURISM: 1 Tour operatorii: acele agenții care organizează și vând propriile lor pachete direct sau prin intermediari 2 Agențiile detailiste: intermediarii care vând pachetele tour operatorilor sau componente ale acestora, în concordanță cu cotractul semnat cu agenția tour operatoare. Cred că legalitatea este în coadă de pește această invazie a vacanțelor de vis! Aș putea spune că fiecare este pe cont propiu, fără contracte semnate, fără asigurări și mai ales transparență. Domnule @Darius, @Daniel…. și cei ce vă trăiți visul continu, lăsți opinia oamenilor să fie expusă, dacă aveți argumente solide dovediți. În privința mesajelor motivaționale cred că toată lumea este sătulă, nu sunt dumerit dacă vacanță se poate numi mai mult sau mai putin de 5 zile petrecute intr-o locatie (destinație) și cu timpul de transport alocat deplasării? domnul @Daniel a făcut 17 vacanțe în 3 ani, mă întreb dacă jobul dumnealui este de călător și atunci este credibil, sau 51 de zile fără transport înseamna concediul pe 2 ani, că îmi dă cu multe virgule, 85 zile de vacanta ar fi corect plus 17 zile transport (am pus cate o jumatate de zi pe sens sau pot spune o zi de transport) pot exclude cele 17 zile de transport daca stimatul domn are avion privat, cu toate că ma întreb de cele cumpără cele mai ieftine vacanțe, ups scuzați, am recitit era incert și fără prieteni, poate nu au fost 17 vacante. Oana iartă-mi dizertația, sunt de acord cu articolul tău, da sunt oameni care profită de naivitatea celor ce nu au timp să caute, să se informeze. Este corectă opinia ta și aș complecta tot păstrând francheța ta, că se vând vise fie și ele călătoare, pe 15-16 iunie am fost Dublin (RDS Simmons Court pentru cunoscatorii WV) și am văzut concret din sistem cum se pune problema, nu fac parte și nu voi face parte din WV sau afiliatele acestui bussines. La întoarcerea acasă am citit mult despre sistem, club, agentie și LLC ( Limited Liability Company sau mai bine spus un SRL) pe departe ce se incearcă a se introduce la noi pe piață. Sunt 3 aspecte majore in ecuație (cu multe necunoscute pentru cei ce nu citesc mai mult și dau cu banii pe geam – parere personală) 1 clubul, taxa de inscirere, cotizatie lunară perfect legală oriunde în lume, plătești să fi în club, perfect (deci nu este bussines, nu este comercial), ca drept răsplată pentru fidelitatea ta ca membru primești puncte (1 euro = 1 punct); 2. agenția- ea se ocupa de cazări, bilete de avion, inchirieri masini; 3 bussinesul. Principiul indus este urmatorul: ai un membru potential cumpărător (sigur v-a cumpara că a plătit aproximativ 700-800 euro ca membrul unui club – nota bene – poti beneficia de acest serviciu după un an de cotizare- mă refer la punctele DT ), ai o ofertă de nerefuzat și o rezervi, constați că punctele utilizabile sunt variabile în funție de valoarea cazării, dar nu se poate plăti integral cu puncte decat la un nivel superior in ierarhie membrilor, incepătorul, adică novicele are cel mult un discount de 40 puncte(euro) la o vacanta de 300-500 euro, și la a doua vacanță la fel și la a treia la fel, deci într-un an de om normal cu program normal de lucru, cu 25 de zile de concediu nu poți avea mai mult de 3 vacante pe an. Greșesc? Ok. deci presupunem că ai cheltuit 300 de puncte, restul sau pierdut. Strangi puncte in continuare în anul curent, 500 de puncte pe an din cotizatia de membru. Și pot continua mult pe acest subiect, cineva mai sus spunea ca este un sistem binar (greșit sistemul binar: Fiecare membru din sistem poate avea pe prima linie de sub el DOAR 2 membri (unul in stanga, celalat in dreapta). Membri noi adusi vor fi distribuiti pe urmatoarea linie, pastrandu-se regula. In acest fel, cel de pe prima linie va fi motivat sa aduca si el noi membri in echipa) in cazul de față vorbim de de piramidal (pentru critici mei și sistemul binar tot piramidal este :)))) ) adica un cap cu 4 picioare. Aici începe afacerea (bussinesul),tu membrul recrut trebuie să convingi 4 prieteni să facă ca tine, să devina membri în club (în 28 de zile, ar putea fi o greșeală informarea) tot tu trebuie să supraveghezi continuitatea formării piramidei sub tine, dacă nu faci asta riști să nu treci la nivelul următor și tot așa. undeva piramida rămâne fără sprijin. adică se intrerupe, cine pierde membrii fără chef de muncă ( :)))) – râd) adică cei ce nu veghează dezvoltare de sub el, cu cât este mai atent și priceput la vorbe cu atat câștigă mai bine, nu? Afacerea mare este în LLC, cum, simplu ai o armată mare de muncitori (membrii) din spusele unor traineri numai in Romania sunt 20 de mii și ei fac vânzare produselor agenției, corect ar fi ca motivarea să se facă altfel și nu prin constrangerea pierderilor de puncte dupa valabilitatea lor (un an de zile) atunci cei mai rezistenti membrii trudesc in continuare sa vandă (miza mare nu este vanzare produsului in sine – oferta turistică și aducerea de noi membri, capitalizarea taxei de inscriere și restul de bani neconsumati de membru prin incapacitatea de a utiliza punctele intr-un an de zile). să spunem ca intr-un an de zile ai inregistrati 10,000 de membri (200 euro taxa de inscriere și 600 euro cotizatia pe an) asta inseamna că LLC a incasat in anul acesta 8.000.000 euro fără să facă nimic, bun, in anul urmator LLC consuma 4 milioane oferind bonusurile membrilor de anul trecut, ok, tinem cont ca anul acest avem alti 10.000 de membri noi, alti 8 milioane plus 4 ramase de anul acesta, am facut 12 milioane…. putem continua la infinit, dar acesta a fost doar un exercitiu de imaginatie asupra valorilor din afacere. Concluzia mea este că foarte multă lume nu mai are logică, nu mai vede bunul simț și rațiunea, majoritate vor MULT și BUN pe BANI PUȚINI, asta este cererea de piață, așa apare și oferta, corect? Da! Numai că nu văd mecanismul și pe spatele lor alții fac bani mulți. Nu zic că o agentie normală ar lucra mult mai cinstit, dar cel putin efortul este mai credibil decât această sămsărelă fie ea și în turism. Comoditatea, lipsa de informare a unora se plătște, alții au simțit asta și au specult-o! Nimic greșit și în asta. Ma iritat foarte mult cum pun unii problema să contra argumenteze o părere, fie ei plătiti de LLC sau la începutul sistemului. Timpul v-a dovedi cine are dreptate, până atunci mulți vor fi victime al credulității lor.
Apropo de surse: http://assets.wvholdings.com/1/PDF/unitedstates_us/rovia/roviabucksterms_us.pdf / http://assets.wvholdings.com/1/PDF/unitedstates_us/dreamtrips/dtrprogramterms_us.pdf / http://assets.wvholdings.com/1/PDF/MemCodeConduct/Member_Code_of_Conduct_Final_EN.pdf
https://www.worldtravelawards.com/vote
Semnez ca un om puțin mai smart, fără blog dar comentez mult când unii se cred mai deștepți decât limita paharului gol.
Oana Andreea a zis
Multumesc inca o data pentru comentariul atat de bine argumentat si structurat! Apreciez enorm ca v-ati luat din timp sa scrieti toate astea, mai ales pentru cititorii care vor urma! :)
Andrei a zis
Buna stimate Domn Nastase.
La finalul discursului dumneavoastra scrie ca timpul v-a decide cine are dreptate.
Modelul de business ruleaza de 14 ani. Nu este destul timpul acordat?
S-au sa inteleg ca legea nu i-si face bine treaba. Guvernele din intreaga lume, legea din toate tarile,politia, justitia, nimeni nu-si face bine treaba, asa-i? Si veniti dumneavoastra care stiti legea mai bine de cat cei care o dicteaza.
Avand in vedere ca daca dai o frauda mica sau furi o sticla de suc de undeva, a 2a zi esti prins fara sa te publici singur peste tot in media.
Vreti sa spuneti ca WV e o teapa URIASA online si nimeni nu a facut nimic de 14 ani.
I-ti trebuie multa logica sa realizezi chestia asta.
Adrian a zis
…mâine urma sa achit 175 de dolari pt Platinum pachet .ii multumesc universului ca am ajuns sa citesc părerile oamenilor de aici.am simțit ca lucrurile sant cam sf,dar nu stiu cum am alunecat in iluzii așa ușor.deja am pierdut 2ore de discuții din viața mea.multumesc celor care au comentat aici.am salvat cei 175 de dolari!!🙂🤗
Oana Andreea a zis
Fiecare stie mai bine ce este potrivit pentru el!
Eu nu pot sa ma bucur decat ca v-a ajutat acest articol, alaturi de oamenii din comentarii! :)
Bogdan a zis
Acest articol te-a salvat de la o mare nenorocire. Noroc cu cei negativi, care ți-au spus ca ceea ce pare prea frumos ca sa fie adevărat… nu e adevărat. Nici ei n-au încercat… dar știu ei. Acum știi și tu. ☺️
Bogdan a zis
Intr-o lume plină de cretini nu ma mira ca apar astfel de texte și comentariile de rigoare. Unul e înscris și vrea sa iasă. In loc sa întrebe de cei care l-au înscris, întreabă de “mama Omida”, maretul blogger atotștiutor. Altul vrea banii înapoi și in loc sa meargă pe pagina celor cărora le-a dat banii… scrie pe un blog anonim oare ce număr de telefon au aia? Și google știa mai bine…
Personal, cred ca acești comentaci sunt prieteni de-ai domnișoarei atotștiutoare, puși sa facă articolul mai interesant, arătând ca “afacerea” asta e dubioasa.
O sa spun și eu ceva:
In primul rând cei care vor sa va arate văd acolo ceva ce voi nu puteți vedea. Sau nu vreți. Motivul pentru care insista este pentru ca ei cred cu tărie ca acel concept va poate schimba viața. Mi se pare total aiurea sa îți dai cu părerea despre ceva ce nu ai încercat. Ca și cum ma uit la o mașina și spun ca e de carton… nu merge și toți care o conduc sunt niște fraieri. Iar dacă cineva îmi spune ca acea mașina e grozava, ca merge cu 300 la ora și muzica înăuntru suna incredibil, ma invita sa văd cum e… iau eu scriu un articol despre cât de mult a insistat ăla sa ascult muzica lui in mașina lui de carton. Sa zicem ca acea mașina e un Bugatti Veyron.
Toți suntem diferiți, Draga domnișoara… toți vedem lumea asta diferit, in baza experiențelor de pana acum. Dar important e sa fim deschiși la informații și sa luam deciziile in cunoștința de cauza. Sa spui aproape ironic de mai multe ori ca acei oameni merg pe banii lor la evenimente de dezvoltare personală e ca și cum ai rade ca unii se duc la facultatea de medicina, iar tu deja știi ca durerea de cap se tratează cu un Shot de Jagermeister.
Get a job!
Oana Andreea a zis
Spui ca cei care au comentat cu privire la aceasta afacere sunt prieteni de-ai mei. Daca ar fi fost asa, nici macar comentariul tau nu ar fi ajuns pe pagina articolului, ci doar cele care ar fi sustinut experienta mea. In comentarii apar atat oameni care au pus astfel de intrebari, cat si cei care au venit cu argumente pertinente si logice legate de motivul pentru care au decis sa NU intre in acest sistem sau sa iasa de acolo. Eu am aprobat toate comentariile, inclusiv pe al tau (care poate fi considerat jignitor pe alocuri) si pe ai altor colegi de breasla, care sustin acest sistem.
Am facut asta tocmai pentru ca sunt constienta ca experienta mea este doar a mea si ca altora le poate fi bine acolo, asa cum am subliniat de mai multe ori. Daca voiam doar sa-mi apar punctul de vedere, ar fi fost doar comentariile unor oameni care sustineau experienta mea si punct.
Legat de “Sa spui aproape ironic de mai multe ori ca acei oameni merg pe banii lor la evenimente de dezvoltare personală e ca și cum ai rade ca unii se duc la facultatea de medicina, iar tu deja știi ca durerea de cap se tratează cu un Shot de Jagermeister.
Get a job!”
…chiar mi-as fi dorit sa isi faca efectul evenimentele de dezvoltare personala pe care le-ai tot platit pana acum si sa fii in stare sa iti aperi punctul de vedere fara sa recurgi la astfel de intepaturi si chiar jigniri (“lume de cretini”) care nu-si au rostul. Din cate stiu, dezvoltarea personala presupune altfel de valori!
Eu doar mi-am impartasit experienta si am spus de ce nu mi s-a potrivit mie. Acum, ca sunt foarte multi oameni care acceseaza articolul si se regasesc in cuvintele mele, nu poate decat sa ma bucure intr-o oarecare masura, desi am sustinut in repetate randuri ca fiecare e liber sa aleaga ceva si nu ii acuz cu nimic pe cei care se deschid in aceasta directie si rezoneaza cu ea. Insa tocmai acestia din urma se simt foarte atacati de acest articol, si nu inteleg de ce, daca le considerati doar niste vorbe fara fundament!
Mihai a zis
Dragă hater,
Nu înteleg de unde atâta frustrare pentru o părere pur personală a unui om, care-şi expune experienţa cu acest tip de business, şi cu oamenii din interiorul acestuia.
Tocmai pentru faptul că oamenii sunt diferiţi, fiecare are dreptul la liberă exprimare, iar conţinutul acestui articol mereu va rezona cu persoanele care au aceeaşi mentalitate.
Având în vedere dezvoltarea ta personală şi experienţa pe care o ai cu oamenii din societatea contemporană, ce se regăseşte cu precădere în comentariul tău de 2 lei, pot spune că nu şi-a făcut efectul niciun curs la care ai participat, cel mai dureros fiind cel de 7 ani, de la începutul vieţii tale, de la care ai chiulit cu nesimţire…. Sau poate şi acolo ai avut parte de ,,profesori bine pregătiţi” ce se regăsesc, din păcate, tot mai des în ţara noastră iubită. Să începi să spui lucruri ca: ,, într-o lume de cretini nu mă miră că apar astfel de texte şi comentarii de rigoare” şi ,,Get a job” mi se pare pueril şi total nefondat. Îmi pare rău să te anunţ că ţi-ai irosit foarte mulţi ani din viaţă cu frustrările pe care le afişezi, involuntar, chiar şi în poza de langă nume. Întotdeauna, dar întotdeauna, cine se aseamănă, se şi adună, iar având la bază începutul comentariului tău, îmi dau seama că tu chiar trăieşti printre cretini şi te asemeni izbitor cu ei. Având în vedere evoluţia lumii în care noi ceilalţi trăim (din păcate nu ai de unde să ştii, că tu ţi-ai ales grupul din care faci parte), bloggingul este imperios în lumea celor normali, pasionaţi de călătorii, deoarece informaţia ajunge rapid şi gratis. Este un job foarte bine plătit, şi care aduce foarte multe satisfacţii personale, dar nu vreau să intru în prea multe detalii, deoarece nu ai cu cine dezbate acest subiect din grupul tău de apropiaţi.
Închei cu o propunere pentru viitor, un sfat pentru care nu trebuie să plăteşti nici măcar un euro: înlocuieşte acel Jager cu un Orgasm Cocktail, poate mai evoluezi un pic, şi mai renunţi la toate frustrările care nu îţi dau pace…
Mesaj pentru blogger: continuă să faci această muncă, deoarece consider că te reprezintă, ai darul scrierii, şi avem mare nevoie de tine şi de oameni ca tine, care să împărtăşească şi experienţele plăcute, dar şi cele neplăcute… Mult succes în tot ceea ce ţi-ai propus!
Un cretin oarecare a zis
@Bogdan: Măi, băiețaș haștagist, uite, eu îmi dau cu părerea despre ceva ce nu am încercat: cianură. Sau: cocaină, HIV, tutun, închisoarea de la Sighet. Și eu zic că astea-s nașpa. Așa, din auzite. Deșteptule, noroc că exiști, ca să ne luminezi! PS: Am vorbit pre limba ta, ca să înțelegi mesajul. Cât despre Oana, jos pălăria! Pentru articol, pentru răbdare, pentru gentilețe!
Anca a zis
@Bogdan, sa spui ca “motivul pentru care ei insista e pentru ca ei cred cu tarie ca acel concept va poate schimba viata” e cam mult exagerat si stii si tu asta. Am fost intr-un MLM aproximativ 1 an jumate si stiu sigur care era motivul insistentelor mele de a recruta oameni…ca in orice business iti urmaresti in primul rand prosperitatea ta financiara, fie ca vinzi produse, servicii sau iluzii.
Apropo de bunastare si autoeducare…de cand am iesit din MLM-ul care imi consuma foarte mare parte din bani si timp (pt lucrul propriu zis de a atrage oameni, de a participa la conferinte si de a achizitiona cursuri si carti de dezvoltare personala) sunt peste media oamenilor dpdv financiar si educational, am businessul meu propriu, venituri pasive si ghici ce: am depasit atat financiar cat si ca nr de vacante persoane care imi erau colege/colegi in MLM-ul din care faceam parte. Iar acum persoanele respective nu imi mai vorbesc decat foarte rar cand imi mai trimit mesaje promotionale si tot felul de oferte. Partea dureroasa e ca aceleasi persoane mi-au spus si au incercat sa ma invete ca prieteniile si relatile facute acolo sunt cele adevarate si trainice de care trebuie sa profitam in viata. Mda, dinastea, bla bla-uri de care in “subconstient eram constienta” ca fiecare trage la profitul/comisionul/bunastarea lui.
A, si inca o chiestie super frustranta. Eram aproape obligata lunar sa cumpar cartile de dezvoltare personala care intrau in programa lor, in conditiile in care la ei o anumita carte a lui Gary Chapman, costa 41 lei, iar pe net pe diverse site-uri era 15-20 lei. Mai zi ceva? Am intrebat coordonatoarea mea de ce e diferenta asta de pret si mi s-a raspuns ca: “bine bine, dar au si ei taxe de platit, logistica, transport, chirie sala de conferinte, etc.” Seriously?? Pai ce ma intereseaza pe mine ca ei nu au capacitatea de a-si vinde trainingurile, cursurile si cartile macar cu acelasi pret ca online sau la librariile din oras? Si cate o chichita dinasta plus inca una plus inca una, se aduna si la final tragi linie si nu esti nici macar pe 0. Iar ca sa fii pe plus trebuie sa muncesti pe rupte, nu gasesti caini cu colaci in coada cum s-ar crede.
Groaznic a zis
Buna ziua tuturor, pro și contra!
Wv mi a distrus căsnicia!
Pot spune că cine nu este prudent la cantitatea și calitatea informațiilor vehiculate în aceste tranninguri organizate prin diverși reprezentanți care efectiv vand vise persoanelor naive care au plătit taxa de înscriere și cotizația lunară și visează macar sa și recupereze banii, RISCA SA SI PIARDA SIMTUL REALITATII.
Spre exemplu soția mea s-a inscris în acest club și a participat la sute de tranninguri online cât și fizice cheltuind bani pe transport și cazari, căutând cu disperare sa devină mai buna in prezentarea informației cu scopul bineînțeles de a înscrie cat mai multe persoane. Informațiile principale sunt că niște doze de droguri, cu cât iei una vei ajunge la supradoza. Adică, acum a ajuns la tranninguri online ziua și noaptea online, citește foarte multe cărți scrise tot de acești speakeri, zilnic, arata palidă dezorientată, furioasa. S a dus total viata normala… acum totul se raportează la energii, dezvoltare personala, etc., … nu o mai motivează nimic…
Așadar pentru mine personal ii consider că niște sectanți, escroci profesionisti care profita de naivitatea unor semeni, manipulandu i ducandu i Intr o extremă greu de conceput.
George a zis
Buna,
Am gasit din intamplare acest articol despre WV. Sunt membru de un an si jumatate. Am facut si bani (nu multi…raportat la implicarea mea), am fost si la evenimente si in vacante. Am avut suisuri si coborasuri, asa cum este firesc atunci cand vrei sa faci ceva pe cont propriu si blamat de marea masa. Asa cum s-a spus si mai sus, nu este pentru toata lumea. Observ ca tu esti o fire analitica si iti place sa despici firul in 4. Dar una este sa intrebi si alta este sa afirmi.
Ceea ce vreau sa punctez este: Daca tu vrei sa iti cumperi o masina….EX: Ford Focus…..asculti de o persoana care nu il are, pentru ca a auzit el, a fost la un test drive si nu i s-a parut extraordinar SAU iti iei parerea de la un utilizator de Ford Focus? Si, da…poti gasi si impresii negative, asa cum sunt in comentariile de mai sus! Dar le pui in balanta si vezi cati din posesori sunt multumiti si cati nu! Multi se vor plange, pentru ca nu stiu sa conduca corect, nu fac reviziile la timp, pun combustibil de peste Prut…etc! Este de vina masina sau ei? Sper ca ai inteles ceea ce am vrut sa zic. Nu te acuz, dar din pacate asa suntem crescuti si obisnuiti, sa acuzam sa ne dam cu parerea, fara sa fim avizati!
Opinia ta va influenta alti oameni, la fel de nesiguri pe deciziile lor (spun asta, pentru ca daca ai fi fost o persoana hotarata, ai fi spus din prima nu sau da). Inca nu ai inteles, crede-ma, ce presupune si cum functioneaza acest proiect, dar ai scris deja un articol. Nu este ok. Oricum, in 80-85% din cazuri, cei care vor citi acest articol vor fi oameni nehotarati, la care tu le vei da un imbold. E ok. Asta merita. Acest articol reprezinta o sursa de search nu de research! Oamenii care stiu ce vor stiu la ce sursa sa se conecteze!
Sper ca nu au deranjat comentariile mele. Am vrut doar sa imi spun un punct de vedere, pertinent. Ca nu a fost pentru tine, este perfect! Este normal. Dar ai puncat mai mult ” dezavantajele” decat “Avantajele” acestui concept si nu este chiar ok. La Telekom…Digi..Orange…Vodafone…etc, platesti un abonament ca sa te bucuri de niste servicii. Te bucuri de ele sau nu, platesti…luna de luna. Si aici e la fel, numai ca aici iti folosesti si banii pe care ii dai in fiecare luna. Asa ca este un abonament, nu o taxa! Si ce primesti pentru acest abonament? Pachete de vacanta mai iestine cu 15 pana la 40% sau mai mult. Se merita oare?
Daca exista peste 800.000 de postari reale ale membrilor pe instagram, tu poti sa afirmi ca “Atentie…nu va pierde-ti timpul…cu o prezentare de 40 de minute!”? 800.000 vs 10…sau 15…sau cati au mai comentat si nu sunt sau au fost membrii si nu si-au dat libertatea de a intelege si de a se bucura de produs!
O seara faina!
Eu a zis
Domnule George, ce se întâmplă cu cei câteva sute de mii de nehotărâți care și au plătit abonamente și taxe de înscriere și nu au fost atât de bine pregătiți nici să călătorească nici să înscrie alți fraieri, sau mai bine zis atât de bine manipulați incat v au crezut pe cuvânt la expunerea exagerata pe care le-ați prezentat o privind acest bussnis de succes. Sau mai bine zis ce s-a întâmplat cu banii lor transformați în puncte că jetoanele la pacanele? Rușine pentru efortul depus în prostirea naivilor.
Pentru mine viața langa o persoana care investeste in aceasta mizerie se poate compara cu viața alături de o persoana dependenta de jocurile de noroc sau dependenta de droguri care nu se poate opri fara ajutor.
Debi a zis
Găsesc și eu acest blog după mai bine de doi ani în care am fost membra în această companie. Am de punctat niste aspecte, pentru cine vrea să știe exact ce înseamnă WorldVentures de la cineva care a fost implicat trup și suflet.
1. Maxim 10% din membrii care fac și partea de business (și spun asta pentru că mulți dintre ei sunt membri doar pentru călătorii, nu fac deloc network marketing) o fac profesionist. Restul insistă, trag de tine, vor doar bani și își urmăresc DOAR scopul financiar. Ceea ce e perfect normal, in toate domeniile exista oameni de top, care ajung să facă banii, si oameni care nu sunt dispuși să se educe suficient sau sunt la inceput și nu au învățat încă ce să facă în așa fel încât să nu preseze, ci doar sa expună informațiile și să aștepte un răspuns: da sau nu. Prin urmare, este absolut normal să aveți experiențe negative cu unii membri, dar asta nu spune ceva despre companie, ci despre persoana care prezinta.
2. Nu, nu am făcut multi bani din asta. Nici nu m-a interesat neapărat, eu m-am înscris pentru partea de dezvoltare personala. Am participat la training-uri atât naționale, cât și internaționale (evident că pe banii mei, nu sunt angajata aici sa primesc training-uri pe gratis, sunt partener al acestui business). Ce pot sa spun despre ele e că m-au crescut in toate aspectele vieții mele, de la mentalitate la educație financiară, la abilități de comunicare, încredere în mine, relaționare, relație cu Divinitatea și lista poate sa continue. Datorita acestei educații non-formale, am ajuns la vârsta de 20 de ani, fara facultate, fara susținere de la părinți sau pile, sa am job-uri destul de bune, as spune. La momentul actual, am o poziție de conducere într-o corporație, fapt ce e datorat în proporție de 100% training-urilor.
Mai mult decât atât, pentru că tot suntem la partea de dezvoltare personala care a fost criticată mai sus, ganditi-va că doi oameni termina facultatea de medicina. Unul ajunge cel mai bun neurochirurg din lume, face bani și are o cariera de succes. Celălalt nu mai face nimic cu medicina nu își ia nici examenul de rezidentiat, e frustrat toată viața, își ia un job banal și sta nefericit. E vina facultății? A profesorilor? Nu, trebuie să înțelegem că în ORICE domeniu, după cum am mai precizat, exista pionieri și exista codași. Daca nu ar fi greu, ar face-o toți.
3. In ceea ce privește legalitatea afacerii, exista 3 entități:
-DreamTrips, clubul de călătorii propriu-zis, in care membrii se înscriu.
-Rovia, agenția de turism care negociază pachetele, vine cu inovații și menține legătura cu partenerii.
-WorldVentures, compania care are sedii in peste 40 de țări (inclusiv Romania). Acum, asta e singura companie cu care ai de a face ca reprezentant. Ce face ea? Are parteneri (adică pe tine, pe mine sau pe oricine vrea sa se alăture părții de business) care prestează servicii de marketing pentru clubul DreamTrips. Prin urmare, este normal sa nu fie trecută cu un cod CAEN aferent agențiilor de turism pentru că nu este o agenție de turism, ci una de marketing.
4. Pentru a deveni reprezentant, achiți o sumă extra. Unii o pot vedea de bine, alții de râu, fiecare are opinia sa. De ce o vad eu de bine: asta înseamnă că nu e nimeni obligat să o facă. O faci daca vrei. Mai mult decât atât, eu daca înscriu pe cineva doar pe partea de business, nu încasez niciun ban. Prin urmare, banii se fac din recomandarea produsului (și anume membership-ului), nu din înscrierea la nesfârșit de reprezentanți. Ce înseamnă asta? Că acele acuzații prin care WV a fost dat in judecata nu sunt fondate pe ceva real. Nu the way, au câștigat toate procesele in care au fost implicați.
5. Așa cum s-a mai amintit, nu e pentru toată lumea. Motivul pentru care arătăm asta tuturor e unul simplu. Cum pot eu să știu ce e pentru tine și ce nu? N-ar fi mai bine sa vezi, să știi despre ce e vorba și apoi să decizi chiar tu? Eu poate că te vad cu bani, te vad că mergi in vacanțe și mă gândesc că nu ai nevoie de așa ceva, deja ai ce oferim noi. Dar pot eu sa vad că banii pe care ii faci îți consuma mare parte din timp și pe tine te doare că nu ai vreme sa îți vezi familia? Sau că de fiecare dată când mergi in vacanta, afacerea ta o ia la vale și tânjești după o oportunitate ca asta, dar nu știi de existenta ei? Clar că nu.
Că sa închei, că ar mai fi multe de zis, dar nu vreau sa conving pe nimeni de nimic; nu toată lumea va vrea răul, dar unii oameni nu știu să exprime cum anume ar intra binele văzut de ei în viața voastra. Oportunități exista pentru toată lumea, trebuie doar sa fim deschiși sa le vedem, și până la urmă dacă chiar nu nu se potrivește ceva, ce contează că am pierdut câteva sute de dolari? Banii vin și pleacă, niciodată nu vom ști ce ar fi fost daca spuneam da. Câți oameni nu dau o grămadă de bani pe o facultate ca apoi să nu lucreze în domeniu? Și astfel de paralele sunt destule.
Fiti mai buni, mai înțelegători, nu toată lumea poate reacționa cum v-ați dori voi (asta le suna atât membrilor DreamTrips care fac recrutare invazivă, cât și celor care decid sa nu se alăture și împroașcă cu noroi). Sper ca anul 2020 sa ne fi învățat pe toți că e nevoie de bunătate in oameni.
An nou fericit și sper sa ne vedem in vacanțe fericiți cu toții, fie că mergem prin DreamTrips sau nu! ❤️
Chifu Artur a zis
La 03.01.2021, data cand scriai acest discurs motivational, toate firmele din grupul WV erau in procedura de faliment un USA, procedura care incepuse oficial in decembrie 2020 si ne-oficial cu mult timp inainte pentru ca nu poti ajunge la faliment asa peste noapte. Chiar nu stiai care este realitatea in interiorul WV (Romania), ca sunt “pe faras” si incep sa li se vada limitele si adevarata fata ??
Vlad a zis
Hai sa punem altfel problema, ca la alegorii sunteti experti toti astia cu traininguri de manipulare:
Sa presupunem ca vrei sa iti iei Ford Focus si sa presupunem ca toata lumea zice ca Ford Focus este o masina de cacat (pana aici exact ca in alegoria ta), dar sa mai presupunem si ca Ford Focus poti sa il cumperi DOAR de la cineva care are Ford Focus (eh? ai prins-o? astia de aduceti oameni in club, voi sunteti aia cu Ford Focusul) atunci acei oameni care au acel Ford Focus nu vor zice ca e cea mai minunata masina, doar ca sa o poata vinde sa scape de ea? (nu stiu daca ai prins subtilitatea, voi, tot voi aia din club, sunteti aia care incercati sa va scoateti banii aducand alti oameni in club)
GG manipulare
La digi / telekom / orange platesti un abonament zici, nu? Hai sa facem altfel, ia plateste tu anul asta la Orange abonamentul pe anul viitor. Iar la anul sa platesti abonamentul pentru celalalt an si tot asa. In plus chiar, ce ar fi ca Orange-ul sa iti ofere din ce in ce mai putin, sa nu aiba infrastructura necesara ca tu sa poti da acele SMS-uri / telefoane pe care tu le platesti in abonament si in plus ca sa platesti mai putin sa iti ceara sa aduci alti oameni. Si apoi Orange sa te cheme la traininguri despre cum sa vinzi abonamente la altii. Mai e asa similara situatia?
Bravo!
Victoria a zis
Sunt de 5 ani în acest club. Am făcut 35 de vacanțe datorită acestui club, am ajuns si la venituri pasive încât să nu mai fiu nevoită să lucrez nicăieri nici eu nici soțul meu. Da nu a fost ușor în primul an nu am câștigat mai nimic (De altfel că si in orice bussines clasic).
Ceea ce ma miră e că cineva ca tine Oana fără a încerca măcar o vacanță marca DT, fără a se documenta pe surse neutre despre legalitatea acestui concept scriu astfel de articole chipurile cu ideea de “a proteja” sărmanii oameni, dar de fapt pe pagina ta își face apariția publicitatile saiturilor Booking, Momondo s.a si de fapt asta e scopul tău sa descreditez concurenții acestor saituri care te plătesc.
Dar si mai mult ma mira cum te bucuri ca chipurile “ai dreptate” deci pe tine nu te bucură reușitele si viețile schimbate spre bine datorită acestui concept dar eșecurile celor care au renunțat.
Exemplu: Sa presupunem ca cineva a luat un credit de la banca si a pierdut tot ce a gajat si urla ca banca e o țeapă, altcineva la fel ia un credit si deschide un bussines care îi schimbă viața lui si familiei dar și miilor de clienți ai afacerii. Tu așa din neavînd ce face scrii un articol despre scenariul negativ cu banca si tare te bucuri când comentează articolul tău si alți oameni care “au patit-o” cu banca, si de loc nu te bucuri de cei pe care banca cu creditele ei le-a salvat tot cursul vieții.
Atît de mult pui accent pe cuvîntul “recrutează ” si vreau sa te intreb ce fac agenții de vînzări spre exemplu la o sala de fitness, oare nu tot “recruteaza”? Si uneori te suna cu foarte multa insistență. Si da ei tot vînd abonamente anuale si cineva poate să meargă de 3 ori pe an la sală iar altcineva de 3 ori pe săptămînă avînd același abonament, înseamnă asta că sală de fitness e o țeapă sau cel care nu a beneficiat de toate avantajele abonamentului este vinovat? Exact așa e și în WV.
Celor care citesc așa zisele recenzii va recomand sa puneti capul în mișcare sa luați decizii bazandu-va pe experiențele celor care deja au testat acest produs, cu tot cu probe foto, video dar și urmăriți stilul de viață a membrilor pe #ysbh pe Instagram.
Oana Andreea a zis
Din nou, multumesc pentru impartasirea experientei dumneavoastra, chiar nu aveti de ce sa va atacati, am scris de foarte multe ori in acest articol si in comentarii ca este pur si simplu experienta mea. Daca veti trece prin comentarii, veti vedea oameni pentru care a functionat acest model de business si oameni pentru care nu a functionat. Nu e nimic gresit de nicio parte, ba chiar ma bucura ca oamenii pot intra pe acest articol sa vada atatea perspective si sa preia ce este mai potrivit pentru ei!
Legat de publicitatea pe care o fac altor site-uri, Booking si Momondo, consider ca este treaba mea cu ce fel de valori sau companii rezonez si nu are absolut nicio legatura cu discreditarea “concurentilor”. In primul rand, ca sa fii concurent pe piata cu o anumita organizatie/companie, este necesar sa se ofere cam aceleasi produse/servicii; chiar daca cele mentionate sunt tot in sfera de turism si “vand” vacante, Momondo sau Booking nu functioneaza pe acelasi sistem ca DreamTrips.
Mult succes in continuare dumneavoastra si sotului si la cat mai multe vacante frumoase!
Victoria a zis
Asa si am bănuit că o să ștergi mesajul meu…este prea incomod pentru tine Oana de si nu te-am insultat cu nimic.
Totuși în speranța că va fi publicat măcar ăsta vreau sa mai adaug.
Cineva a scris că “doar cei care stau în vârf ” călătoresc si beneficiaza de toate avantajele. Ei bine în echipă mea sunt oameni care i-am adus eu dar câștiga mai mult si călătoresc mai mult ca mine (unii).
Acum iarăși exemplu: câte secții sportive cluburi de dans, cursuri diverse, avem în lume? Câți campioni sau dansatori profesioniști avem? Câți din cei care au plătit abonamente lunare la aceste secții au “pierdut banii” ? După logica voastră si astea sunt o “țeapă ” ca doar unii câștiga bani mari din aceste hobby-uri.
În privința treninguri cu plată…îți recomand să întrebi un cosmetolog bun un hairstilist câți bani plătesc anual pentru diverse treninguri de perfecționare si intreaba si din a cui buzunar plătesc.
Oana Andreea a zis
Nu am sters niciun mesaj, ati publicat comentariul anterior la 18:23, iar acum este 19:37. Orice comentariu primit pe blog trece este selectat inainte de a fi publicat, tocmai pentru a evita mesajele spam. Nu sunt 24/24 de ore pe blog ca sa selectez mesajele care sa apara la minut, asa ca nu mai trageti concluzii pripite. Din acest moment mesajele dumneavoastra sunt publicate, asa ca cititorii pot vedea o alta perspectiva legata de acest subiect.
Multumesc pentru comentariu!
Mihaela a zis
Buna, acum pot intelege fragmentul ca nu vrei să-ți pierzi timpul, cand tu ti ai pierdut 5 ore scriind acest acest roman, cu scopul de fi hațeg. Chiar și atat de mult.timp liber ?🤔
Diana a zis
Bai, terminati cu aburerile. Avem dubii pentru ca stim, personal, alte persoane (adica mai toate) care au esuat in MLM-uri. Nu e filozofie ca trebuie sa vii, sa vezi, sa draci lati :)). Am fost si eu in una. Apa de ploaie. Am avut si cunostinte care au fost. De ce credeti ca s-au desfiintat unele? De bine ce bogati eram cu totii ca am decis ca facem asa multi bani ca deja ne ajung, nu? Trebuie sa fii bazat sa reusesti. Banii fac bani. Daca esti un om de rand, e ca si cum ti-ai face credit la banca si abia traiesti. Banii i-ai cheltuit pe rahaturi si acum platesti rata.
Si daca tine, tine foarte putin si se duce in jos.
Ce sa zic…daca va merge, nu va doresc decat multaaaa:
”Bogatie”
Catalin a zis
Buna Oana! Am gasit acest articol intamplator… si ma bucur pentru asta! Si eu am fost abordat de tot felul de oameni care mi-au propus acest tip de afacere. Daca la inceput am fost inclinat sa accept , dupa ce am facut cateva sapaturi am descoperit ca marea parte a oamenilor pierd bani aici : peste 90% sunt pe –
Pe lanaga minusul de pe partea financiara am observat si efectul de spalare pe creier pentru unii membri. Persoane care si-au pierdut prietenii si au incetat relatile chiar rudele din cauza acestei afaceri … pentru ca nu au reusit sa-i convinga sa intre in WV.
Pentru cei 2-3-5% care au reusit sa castige din aceasta afacere nu le pot spune decat mult succes in continuare. Unii poate sunt in stare sa vanda un frigider unui eschimos … nu toti suntem la fel. Eu – unul dintre “cretini” prefer sa am un job din asta mai conventional , care sa-mi asigure un venit stabil , si sa ma bucur de 2-3 vacante pe an impreuna cu familia . Daca vreau ceva in plus mai fac ceva freelance si aia e :)
Multumim pentru articol & keep up the good work :)
Oana Andreea a zis
Multumesc frumos, inclusiv pentru comentariu. Cred ca important e ca fiecare sa-si dea seama ce i se potriveste cu adevarat.
Mult succes! :)
Flavius a zis
Buna, este clar ca opiniile total pozitive vin din partea celor de “sus” care ajung sa castige bani din asta. Cati sunt? Putini! Foarte putine sunt persoanele care chiar ajung sa se intretina din asta. Mai sunt si cativa care fac ceva banuti prin bonusuri la inscirerea altor membri, adevarat. Insa tot ce intra in buzunar este doar o iluzie. De ce? Pentru ca scoti sume mult mai mari pentru tot felul de “evenimente de dezvoltare personala”, evenimente unde iti platesti tot! Drum, cazare, mancare ,pana si biletul de intrare! Si cam cu asta s-a ales o persoana apropiata, persoana care de circa 3 ani tot viseaza la veniturile astea pasive… si care continua sa cheltuie bani aiurea-n tranvai in loc sa faca intradevar o vacanta cu sotia, sotie care este pe cale sa-l lase… Cert e ca in circa 3 ani nu a fost in nici macar o vacata. Pentru ca nu putem numi vacanta o plimbare la un eveniment de “dezvoltare personala” unde tu iti platesti tot! Iar vacantele pe care intradevar le-a facut au fost platite de el! De ce? Pentru ca minunatele vacante pe care ti le promit initial sunt de fapt in extra sezon si la mii de km… mda imi oferi o vacanta de 6 zile intr-un 5* in Tailanda la 200 dolari. Insa drumul ma costa de 10X pe atat. Super oferta, ce sa zic?!? Mai este un aspect care, personal, imi da de gandit… cum de au fost declarati in afara legii in Norvegia si alte 2-3 tari? Probabil aia pe acolo or fi mai prosti si nu si-au dat seama ca inchid afacerea mileniului…
Legat de sumele fabuloase pe care le castiga, voi astia care sunteti in chestia asta, ati vazut un desfasurator de la banca a unuia dintre cei care spun ca lunar castiga 10k 20k sau mai stiu eu cati dolari? Pentru ca eu cand am cerut asta unei persoane, am primit un refuz categoric. Pai.. daca tot vreti sa pareti transparenti, ca doar platiti taxe pe venit etc, de ce nu faceti publice si aceste transferuri bancare? Eh… o fi o explicatie si la intrebarea asta, desigur. Ca sa nu o mai lungesc, voi care credeti in schema asta piramidala, da piramidala!, cati traiti intradevar din ea? Va zic eu, nici macar 1%. De fapt mult sub 1%. Restul aveti locuri de munca normale si nu faceti altceva decat sa contribuiti din salariul propriu la bunastarea celor, foarte putini la numar, din varf! Va salut pe toti si va urez o zi minunata!
Elena a zis
FOARTE UTIL!
Oana Andreea a zis
Multumesc frumos! :)
Andreea a zis
Buna ziua, constat cu stupoare ca nu mai putem avea dreptul la opinie, sau la o parere, ca nu mai putem sa descriem ce simtim si cum simtim fara sa ne lua unii pe altii la harta. Articolul este foarte bun, este bun pentru cei care au semne de intrebare, este bun pentru cei care nu sunt siguri cum sa actioneze in viitor. Este un articol bun si pentru cei care fac parte din afacere si sunt multumiti. Stiti de ce este un articol bun, pentru ca ne scoate la iveala frica si teama de neconoscut, pentru cei care sunt la inceput, este teama ca habar nu au ce ii asteapta si incotro s-o apuce ca nu au toate detaliile (deoarece cei care le-au prezentat afacerea sunt prea prinsi sa ii prinda in afacere……poate nici ei nu au detaliile tot din aceeasi cauza), iar pentru cei care sunt in afacere si se pare ca o duc bine (putini, dar exista) este frica aceea ca isi pierd potentialii colaboratori sau colaboratorii noi tocmai din cauza lipsei de informatii si a comunicarii defectuase din cadrul grupului.
Cineva mai sus te acuza Oana ca ai pus in discutie tot ce este negativ, bineinteles ca este o persoana foarte multumita de nivelul la care a ajuns, dar nu a adus, subliniat, specificat, (fara sa acuze pe nimeni de nimic-aici ma refer la tine Oana), cel putin 10 puncte tari prin care sa nu respingi ideea de a face parte din acest club. Dragi colegi ai clubului aduceti doar argumente pro si raspundeti foarte frumos si cat mai transparent intrebarilor – sa le spunem negative si atunci poate o sa vedeti numai comentarii confortabile!
Haideti sa ne purtam numai frumos unii cu altii si poate reusim sa ne si intelegem si sa schimbam putin vremurile in care traim!
S-auzim numai de bine!
PS sunt un nou membru, nu incantat, nici dezamagit, care cauta sa inteleaga “ce-i mana pe ei in lupta” – Scrisoarea a III.
Eduard a zis
Am fost în WV acum vreo 4 ani. Am fost cu un coleg de muncă care nu mi-a promis marea cu sarea ci mi-a prezentat mai întâi riscurile. Nici el nu era membru ci a auzit de WV de la un prieten de-al lui. Bun.
Am ajuns la locația unde se ținea conferința, au vorbit diverse persoane care cică au făcut bani și excursii din asta și păreau mega fericiți. Nu am pus botul dar nu credeam nici că e vrăjeală în totalitate.
Ce m-a mirat era că niciun pachet nu includea transportul.
Eu nu eram mega fan excursii sau vacanțe dar am zis că este probabil o oportunitate de business.
Am cumpărat pachetul minim parcă și, deși nu eram convins, am vrut să văd cum este pentru mine.
Apoi am tot încercat să conving pe alții să folosească WV. Nu am reușit foarte multe, dat fiind că nu am cine știe ce calități oratorice.
Înainte de a expira perioada “de grație” de 2 săptămâni parcă, eu și cu cel care m-a adus am decis să ne retragem.
Am făcut cererea în cont, banii mi-au fost returnați în totalitate și nu am avut nimic de pierdut. Chiar nici timpul pentru ca a fost o experiență interesantă.
Pentru mine clar nu este potrivit acel tip de mlm. Dar am cunoscut peroane acolo care făceau asta cu toată inima și convingerea (spălați pe creier sau nu) care făceau bani din asta.
Eu am renunțat dar sunt convins că pentru alții este un business bun.
Numai bine.
Andreea a zis
Bravo,Oana!
Dacă avem dreptul la liberă opinie și dreptul de a alege,oare de ce naiba se simt așa lezați ăștia care povestesc ei cum MLM-urile in care activează sunt cea mai bună alegere pe care o poate face un muritor,in viața asta?
Unii nici nu știu când sa mai pună sau sa mai taie un “i” la cuvânt,nici nu știu să se exprime și să scrie corect gramatical,dar au obrăznicia sa agate oameni,să facă recrutare..chipurile.
Ce frumos povestesc ei,cum n-au mai muncit o zi,de când au intrat în sistem,și cum au făcut ei bani după vreo 6 ani,dar recunosc că pina atunci..cam slăbuț,iar în primul an,chiar nimic.
Atenție!!!
Aprilie 2020, criză,oameni care și-au pierdut locurile de muncă, familii fără nici un venit,nesiguranță,îngrijorare,poate chiar disperare in unele cazuri,iar șacalii ăștia trecuți prin training de “hau-hau” pe românește,promit îmbogățire peste noapte,și o viață cum n-ai visat și n-ai avut vreodată,neam de neamul tau..
In schimbul unor taxe de membru,desigur,pe care tu,fraierica,sa le bagi lor în buzunar,constant.Plus munca depusa,timp consumat,sa le crești lor numărul de oameni recrutați,de unde ei halesc.
Au aceeași abordare,aceeași atitudine și înfățișare mieroasă,la început,de zici că ai cunoscut cei mai buni oameni..
Pâna le pui un mare “NU” in față.
Apoi totul se schimbă.
Devin obraznici,aroganti,vin cu replici pe care le regăsești ușor la mai multi dintre ei,pt că le învață,și sunt puși să le repete.
Replici de genul..”eu oricum câștig,un refuz îmi aduce oricum atâția dolari,pierzi o mare șansă,in curând ni se vor alătura atâția oameni,nr nostru de înscrieri oricum a fost de…in ultima perioadă și e in continua creștere,familia mea trăiește din acest venit,și ne-am făcut..’spe mii de vacante de vis de când cu..,nu știți cine suntem noi,sa vă informați din surse,am luat World Travel Awards”…
Depinde de fiecare cum și de unde se informează,și mai ales cat de repede..
Pt că oamenii sunt foarte insistenți și mai ales grăbiți să-ți facă înscrierea,inainte sa te poți informa și afla mizeriile din sistem.
Nu de alta,dar expira oferta..au o reducere la taxa,care e doar acum!!!
Nu am dat nume,pt că nu merită,ei toti sunt la fel!! Urmăriți materiale pe YouTube,ascultati,citiți,și veți găsi aceleași replici și tipar la ei toti,de parcă au fost în vacanțe cu papagalul in colivie..
Ceva ce va promite că va da,de va umple,dar mai întâi are grija sa vă ia,de va satură!!
Mult succes! Și atenție sporită!
Anemona a zis
Oh, Andreea… cat venin! Da’ cat venin! De ce? Ceea ce spui urat despre altii spune mai mult despre tine decat spune despre acei altii.
Multi nu inteleg ca opinia lor despre lume este egala cu o confesiune de caracter.
Cand vezi rau, urat, furaciune, pacaleala, escrocherie, minciuna peste tot si la tot pasul… nu inseamna ca totul este astfel, inseamna doar ca perceptia ta este una care stramba totul.
Sunt oameni care se intorc de la Paris uluiti de arhitectura, extaziati de arta care le-a bucurat ochii, de eleganta bistrourilor si incantati de arta culinara franceza… iar altii vin si stramba din nas ca au vazut gunoaie pe nu stiu ce strada, ca au mancat o shaworma mai proasta decat aia de la Dristor si ca vinul rosu de la francezi e o posirca. E vina Parisului ca unii nu stiu unde sa se uite si stau cu privirea in jos la gunoi, in loc de a-si ridica privirea catre arhitectura?
A cui este vina ca tu te lasi “inspirata” doar de esecul altora si nu de succesul celorlalti? Cum sa vezi doar esecul acolo unde exista si succes? Nu cumva e o chestiune de perspectiva? Si nu cumva perspectiva asta tine exclusiv de structura interioara a fiecaruia? Nu cumva… “beauty is in the eye of the beholder”? :)
Insa ceea ce faci tu aici este echivalentul a spune despre Paris ca este o mizerie la toate capitolele… fara macar a te obosi sa ajungi acolo macar o data! Tare sau ce? :)
Andrei a zis
Din cate vad aici multi comenteaza care NU au experimentat si NU au facut bani din acest club. Cum poti sa spui ca nu functioneaza sau ca e o schema primaidala etc. Este exact cum as da eu un “verdict” ca fizica cuantica nu exista ca eu nu stiu despre ea nimic, dar imi spun parerea ca este gratis :)).
Andrei a zis
Eu nu am facut bani din asta insa, stiu pe cineva foarte apropiat care este inscris de circa 3 ani… si ghici cati bani a facut! Exact! ZERO!
Cosmo a zis
Conceptul clar nu e pentru toti. Am pierdut 700 de dolari pt ca nu am putut sa folosesc acele puncte. M-am zbatut cateva saptamani sa fac un plan sa cheltuiesc acele puncte si nu gaseam suficienti bani suplimentari sa folosesc acei 700 de dolari desi va zic cu cea mai mare sinceritate am un venit peste medie in Romania. Evident este vina mea in mare parte, dar cand m-am inscris, in 2017, nu erau atatea surse de informatii. Un lucru care m-a deranjat foarte tare este ca o prietena pe care o consideram isteata si buna mi-a prezentat foarte entuziasmant acest concept si m-a prins
Mona a zis
Au o multime de procese pe care le-au pierdut cam in toata lumea,incerca sa intra pe piata si in UK ,am fost si eu abordata de o prietena ,acelasi tipar 40 de minute de agonie,daca urmariti prezentarile lor toti au avut aceleasi experiente,au calatorit cred si pe Luna ,preturile vacantelor propuse sunt mai mari decat pe alte site-uri fara asigurare si fara bilet de avion cum a fost precizat si in articol,este un MLM legal care mascheaza o schema Ponzi ,din datele financiare raportate chiar de ei reiese ca 80% din REP nu au castigat nimic e normal sa apara aici cativa dintre cei 20% sa isi apere ”comoara” cu dintii si ghearele.
SAVINESCU MIHAELA a zis
De regula, publicul țintă sunt cei apropiați care reprezintă încredere pentru tine, sper exemplu mama, fratele, sora, vărul ,unchiul, cel mai bun prieten,colegul de serviciu, etc care de fapt ți au demonstrat de multe ori că poți avea încredere în ei, etc. și iei de bun ce-ti prezintă și te înscrii apoi descoperi cum functioneaza treaba .. . Doar na după ce te-ai înscris rămâne treabă ta cum te descurci . Important este că ai dat banul, după … Înfrânge cine poate, adică dac ești capabil sa manipulezi mai departe alt coleg, prieten, etc.
Morala că cei mari sa o duca bine alți 100 de proști trebuie să plătească, că doar nu toți sunt deștepți și se pricep sau sunt dispuși să -si manipuleze mama, sora, prietenul…
Chifu Artur a zis
Toate entitatile afiliate din grupul Spherature Investments LLC si anume Rovia LLC, WorldVentures Marketing LLC, WorldVentures Marketing Holdings LLC, WorldVentures Marketplace LLC si WorldVentures Services LLC au deschise procese de faliment (bankruptcy) la United States Bankruptcy Court for the Eastern District of Texas iar firma de insolventa care se ocupa de dosarele lor se numeste McDermott Will and Emery LLP. Am primit un email de la acesti avocati in care ma invita sa depun dovezi privind creanta pe care o am fata de WV (submitting proofs of claim for sales representatives and members) si sa imi comunice ca termenul de depunere a cererilor s-a prelungit pina la data de 20.08.2021. Procesul de faliment a inceput in America inca din decembrie 2020. Daca cineva din cei care a cotizat ca si mine doreste sa ii fac forward la email pentru a incerca sa isi recupereze din bani imi poate scrie pe artur_chifu@yahoo.com
Eugen a zis
Întâmplător am descoperit aceste comentarii pe care le-am răsfoit. Am fost și eu membru al “clubului”, am cotizat, cred 2000$, am fost la 2 seminarii plătite tot de mine, nu am fost în nici o vacanță cu ei. Am renunțat în 2018 la bani și afacere. S-a încheiat procesul, se poate recupera din bani? Mulțumesc.