Recunosc că nu sunt chiar din generația care a crescut cu Popeye Marinarul. Am o vagă idee despre un tip cu brațe uriașe și talie îngustă, mereu cu conserva de spanac după el, cu acea șepcuță pe cap, care iubește o tipă înaltă și slăbuță. Dar cam asta e tot!
Sunt curioasă dacă în ziua de azi copiii mai au vreo idee despre acest personaj. Indiferent de răspuns, dacă ajungeți în Malta cu ei, eu zic că e un loc foarte interesant, unde puteți pierde câteva ore bune. Și sigur vă veți bucura și voi de platourile de filmare ale celebrului muzical în care a jucat și a făcut istorie Robin Williams (produs de Paramount Pictures și Walt Disney Productions).
Unde? Cand? Cum?
Popeye Village este amplasat în Malta, undeva prin nord-vest. Și unde altundeva dacă nu în această insulă unde apele sunt de o frumusețe rară și este locul perfect pentru a reconstitui un sat de pescari? Se ajunge la Popeye Village cu un singur autobuz, dar trebuie să îți plănuiești din timp această escapadă, pentru că distracția se încheie la ora 17, când se închide micul sat.
Aici este site-ul lor pentru a vedea toate ofertele, în funcție de lună și anotimp, pentru că diferă!
Eu am mai avut o tentativă și, cum v-am mai zis, în Malta se circulă foarte greu – cel puțin cu autobuzul. E păcat să tot aștepți autobuze, că vin și rar și să ajungi acolo și să ai doar o oră de distracție sau chiar să se închidă. Pe mine m-ar fi încântat totuși să prind apusul, de exemplu.
Intrarea este 10 euro și te mai încântă că îți dau gratis un pahar de vin (adică un păhărel), o poză gratuită, cu un decor specific în spate și o vedere de la magazinul de suveniruri. Eu am ajuns pe la ora 15, și pot să zic că mi-a fost suficient să înțeleg despre ce e vorba. Dar în familie, treaba stă cu totul altfel și e păcat să nu îți rezervi o zi întreagă pentru a profita la maxim de tot ce oferă parcul!
De ce se vor bucura copiii?
- Spectacole – O echipă de animatori pun în scenă frecvent câte un moment amuzant sau dramatic cu personajele din film, cam la fiecare oră. Reproduc de multe ori scene din film, cu muzică și dans. Este uimitor să îi privești, te transpun pur și simplu în poveste!
- Plimbare cu barca – Am fi avut și noi inclusă în preț o plimbare cu barca în golful cu apa de un turcoaz strălucitor, dar se pare că vremea trebuie să fie favorabilă. Este singurul regret pe care îl am, pentru că de pe mare, se observă o altă priveliște asupra satului. Este unghiul din care se fac cele mai frumoase fotografii, acelea pe care le vedeți pe site-ul de prezentare.
- Filme și muzee – În interiorul căsuțelor, se fac proiecții ale unui documentar cu privire la viața de pe platourile de filmare. Mai puteți vedea figurine, benzi desenate și alte obiecte specifice, cu personajele celebrei povești.
- Minigolf și alte jocuri interesante de familie!
- Trambuline, jocuri de apă și alte distracții în apa golfului – Sunt deschise în timpul lunilor de vară, dar excursia mea în Malta a fost la început de mai.
Pentru adulti
Te plimbi și dai peste aroma altor timpuri și peste fiecare mică instituție care apărea în film. Poșta, primăria, restaurantul (chiar funcționează, de unde ai o priveliște superbă asupra mării și a stâncilor de partea cealaltă), casa lui Popeye, biroul șerifului, frizăria… Te poți poza în diferite ipostaze (mai ales că există plăci cu personajele unde le poți substitui chipul) și e chiar distractiv.
La restaurant prețurile sunt destul de mari și nu prea ai de ales, decât burgeri. Mai e o altă terasă ceva mai încolo, de unde îți poți bea vinul gratuit și mai ai și alte opțiuni. În case, sunt folosite manechine pentru a ilustra ce se petrecea în locul respectiv.
Am intrat și în casa lui Popeye și nu știu de ce, dar mi s-a părut destul de înfricoșătoare. Toată mobila specifică acelor ani (filmul a fost turnat în 1980, iar platoul de filmare a fost construit în 7 luni de zile), obiceiurile atât de străine, precum și imaginea unei călugărițe ascunse după o ușă întunecată îți pun imaginația la încercare!
Căsuțe colorate, din lemn, numai bune de pozat, în care dacă intri, vei vedea ce impact social a avut povestea lui Popeye (de exemplu, mulți copii începuseră să mănânce spanac la acea vreme), vei vedea cine a fost autorul și date despre el, toate figurinele sau obiectele comune create cu mesaje de la el. Vei putea afla multe lucruri despre istoria personajelor, a filmului, despre actori și coloana muzicală, despre cum mai târziu a apărut desenul animat. Replici celebre din film apar la tot pasul.
Este un oraș în miniatură, în care e tare plăcut să te plimbi, iar copiii sigur se vor bucura de fiecare colț. Pe timpul verii este deschisă și piscina de care am pomenit, cu toate distracțiile aferente.
Eu zic că merită vizitat, mai ales în familie. Chiar și doar pentru cei mari, este o portiță către alte timpuri. Practic, este un dublu portal: mai întâi către vremurile în care a fost filmată acțiunea, cu toate obiectele și obiceiurile specifice, iar apoi este o portiță către lumea propriu-zisă a filmului, cea fictivă.
Îți naște curiozitatea și te lasă satisfăcut la final. Dacă vrei să mai cumperi suveniruri și eventual copilul/copiii se încântă la tot felul de obiecte, s-ar putea să pleci cu buzunarul cam gol. Dar mulțumit pentru tot ce ai văzut, pentru că ai reușit pentru câteva ore să fii iar copil!
Voi ce ziceți? V-ați duce copilul aici sau v-ar atrage să vizitați acest loc al jocurilor, ce aparține altor timpuri?
Daniela a zis
Aici trebuie sa ajung! Ma poreclisera „Olive”, când eram copila. Aveam si-un Popeye, clar! :)
Oana Andreea a zis
Haha, ce drăguț! Mulțumesc frumos pentru comentariu. Mă bucur mult că rezonezi cu povestea și având în vedere că a devenit atât de personală, sigur va fi o experiență pe cinste să ajungi acolo!
Poate o vei face chiar vara asta și vei profita la maxim de tot ce are de oferit Satul lui Popeye! Mi-ar plăcea să aud niște păreri după! Îmbrățișări! :)